Jun
03

SquareONE/The Shade Club

Autor // Benedetto FioriPosted in // Architecture


04_SquareONE_the_shade_club

The last renovation of  SquareOne It is located in the basement of a residential building in the Centre of Bucharest, was once home to some of the most successful clubs definitely sexy 90 years, some of which have a notorious past and even dark. After 5 years of closing the Shade Club opened its doors to reveal a modern design that reflects the scandalous story.

The first of the three spaces defined within the club is also the largest and has a high density of structural pillars. Covering the pillars of mirrors and lights by applying three quarters on both sides on each, the columns seem to disappear and emerges a "forest of lamps". The volumetric model on the surrounding walls is CNC dense polyurethane foam painted white. Behind the model there are mirrors that continue the Visual effect of mirroring. The second space is a circular area surrounding the main hall. Given the form, designers have opted for an organic design that incorporates a Baroque decoration. The row of structural pillars were covered by a skin of Corian. It is a soft organic shape extruded vertically. Corian skin was incised with the graphic design CNC in the surface of the material, and then a special mold was made and the sheets of Corian worked have been thermoformed. For the semicircular bar in this space has been done exactly the same. The walls have a structure in MDF, thin and extremely flexible on which were cut the graphic designs applied to the surface. The smallest is quite isolated from the rest and is characterized by handmade graphics on the walls  .

05_SquareONE_the_shade_club

12_SquareONE_the_shade_club

06_SquareONE_the_shade_club

08_SquareONE_the_shade_club

09_SquareONE_the_shade_club

07_SquareONE_the_shade_club

01_SquareONE_the_shade_club

08_SquareONE_the_shade_club

10_SquareONE_the_shade_club

11_SquareONE_the_shade_club

03_SquareONE_the_shade_club

02_SquareONE_the_shade_club

See Also:
A Padova Jan Kleihues, Uwe Schröder, Guillermo Vazquez Consuegra, Antonio Monestiroli, Gino Malacarne e Carlo Magnani protagonisti di un workshop per riqualificare sei aree della città.
Si tratta di una struttura estremamente accattivante, si trova in Portogallo, ed è stata progettata dal noto architetto Manuel Aires Mateus. La casa contemporanea è stata divisa&nbs
Project of the architectural firm restructuring Matassoni a garden and transforming a portion of farmhouse building into offices; completed in the course of 2010 in Mont
Sicuramente gli architetti di Fantastic Norway sono stati aiutati dalla bellezza dell'ambiente in cui stavano lavorando, la bellezza della pietra, i colori della vegetazione, il mare, la particolare
Allandale House of William O'Brien, Jr. is an a-frame for an idiosyncratic expert and his family. Along with its occupants, the House
Oltre il Progetto, Ricordando, conversando, riflettendo su architettura e design, a cura di Ivana Riggi, edito da ARACNE EDITRICE, è un viaggio alla scoperta dell'uomo e del suo prezioso lavoro.
SquareONE / The Shade Club

Design News

Previous Succ.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Contest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Latest Project

Previous Succ.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6